Santander Mitt kort+

Vid första anblick så får vi konstatera att Santander Mitt Kort+ är snyggt och stilrent. Många kanske inte lägger stor vikt vid det men det är värt att påpeka. Kreditkortet ges ut av Santander Consumer Bank. Vi kollar närmare på fördelar och nackdelar med kortet i den här recensionen.

Santander mitt kort plus kreditkort
Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Räntefritt: Upp till 45 dagar

Kredit

Den högsta kredit du kan ansöka om är 100 000 kronor. De grundläggande kraven för att få ansöka om kortet är följande:

Kreditkortet kostar 195kr i årsavgift och du kan utnyttja upp till 60 räntefria dagar. Väljer du att delbetala en faktura behöver du minst betala 4,17% eller lägst 150 kronor. Den effektiva årsräntan är 17,55% vilket är en helt okej jämfört med andra kreditkort.

Santander Kreditkort Bonus

En nackdel med Santanders Mitt Kort+ är bonusen. Det finns nämligen ingen bonus att hämta. Istället finns ett återbäringsprogram i form av rabatter. Mitt kort+ är anslutet till över 200 webbutiker där du kan handla och få extra bra pris. Det går att kombinera kreditkortets rabatt med butikens egna rabatter vilket är ett plus! Vilka webbutiker det gäller hittar du på Santanders hemsida. Det går också att ladda ned ett tillägg i webbläsaren som hjälper dig att se vilka butiker som gäller.

Santander Mitt kort flera fördelar

Resefördelar

När det kommer till resor är Santander Mitt kort+ ett förmånligt kreditkort. Det ingår en reseförsäkring som komplement till hemförsäkringen. Det täcker följande:

Det här gäller om du betalat med Mitt Kort+. Har du gjort det gäller försäkringen också för din partner och barn under 23 år som är skrivna på hemadressen.

En annan fördel att resa med Mitt kort+ är att det inte dras en avgift vid köp utomlands. Många aktörer tar ut ett så kallat valutapåslag vid köp med annan valuta. Med detta kort slipper du den avgiften. Att ha med sig Santanders kreditkort på resan är därför fördelaktigt. Du slipper dock inte uttagsavgiften på 3% eller minst 35kr när du gör ett kontantuttag.

Försäkringar

Förutom reseförsäkringen som ingår går det också att lägga till ett kreditskydd. Det kostar 1% av din skuld och hjälper dig att betala vid ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning.

Betala fakturor med Santander Mitt kort+

Via tjänsten Betala som samarbetar med många olika kreditkortsutgivare kan du betala din hyra och fakturor med kreditkortet. Med Mitt kort+ betalar du inget extra för den tjänsten utan kan nyttja Betalo kostnadsfritt. Det är bara ett fåtal kreditkort som erbjuder sina kunder den här tjänsten kostnadsfritt.

Passar Santander Mitt kort+ mig?

Är du en resefantast som gillar att resa så är Mitt kort+ ett bra val. Du betalar inget valutapåslag i utlandet och det ingår en reseförsäkring. Gillar du dessutom att shoppa över internet finns en hel drös av erbjudanden och stående rabatter att utnyttja i över 200 butiker online. Kortet är relativt billigt med en årsavgift på 195 kronor. Så länge du väljer e-faktura kostar avin ingenting. Räntan är också okej men inte den billigaste.

Vanliga frågor om Mitt kort+

Går det att beställa ett till kort?

Ja, det gör man genom internetbanken. Ett nytt kort och en ny kod kommer inom 14 dagar.


Varför har jag fått hem ett Santander kort utan att ha beställt det?


Har du köpt något på delbetalning i Santanders anslutna butiker skickas det hem ett Santander Mitt kort+. Vill du inte använda kortet väljer du bara att inte aktivera det.

Santander mitt kort plus kreditkort
Santander Mitt kort+
  • 0 i valutaväxklingspåslag
  • Reseförsäkring ingår
  • Betala räkning med kortet
  • Exklusiva erbjudanden via priceless
Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,9 %
Effektiv ränta: 29,22 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp:
Uttagsavgift: ?
Valutapåslag i utlandet: 0 kr
Minsta belopp att betala: 4,2 %
Aviavgift: 29 kr
Bonus: Ingen bonus.
Försäkringar: Köpskydd
Concierge Service Nej
Inkomstkrav ?
Åldersgräns 18 år
Betalningsanmärkningar Nej
Övertrasseringsavgift ?
Förseningsavgift: 135 kr
Dröjsmålsränta: 24 %

Lämna din åsikt!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *