Länsförsäkringar Kreditkort

Länsförsäkringar är ett kreditkort som ger dig frihet och full kontroll över din ekonomi. Alla köp du gör på kortet samlas på en månadsfaktura och du bestämmer själv hur du vill betala. Dessutom är kortet snyggt och modernt med möjlighet till kontaktlösa betalningar samt betalning via mobilen. I den här recensionen kollar vi på alla för- och nackdelar med kreditkortet från Länsförsäkringar.

länsförsäkringar kreditkort
Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Räntefritt: Upp till 50 dagar

Kredit

Med Länsförsäkringar Kreditkort kan du få en kredit upp till 50 000 kronor. Gränsen sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Krav du behöver uppfylla innan du ansöker om krediten är att du ska vara minst 18 år, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor samt inte ha några betalningsanmärkningar. Ett annat krav för att kunna ansöka om kortet är att du är bankkund hos Länsförsäkringar.

Räntefria dagar

Som de flesta kreditkort har Länsförsäkringar Kreditkort räntefria dagar. I upp till 50 dagar handlar du räntefritt på kredit med kortet. Hur länge den räntefria perioden pågår beror på när i månaden du gör köpet. Är du effektiv så handlar du i början av månaden, då kommer inte fakturan förrän i slutet på nästkommande månad.

Delbetalning eller helbetalning

När fakturan har kommit till dig väljer du själv hur du vill betala beloppet. Betalar du av hela beloppet frigörs din kreditgräns och du kan handla upp till gränsen igen. Då tillkommer heller ingen ränta. Du kan också göra en delbetalning av fakturan. Beloppet du väljer att betala måste då vara minst 5% av beloppet eller lägst 150 kronor. Räntan börjar att ticka från dagen fakturan ska vara betald.

Ränta

Räntan hos Länsförsäkringar är rörlig och ligger på 11,30%. Den effektiva räntan är 16,15% beräknat på en använd kredit om 10 000 kronor inklusive årsavgiften på 195 kronor. Ska vi jämföra räntan med övriga kreditkortsutgivare så lägger sig Länsförsäkringar i mellanskiktet.

Försäkringar

Som nästan alla andra kreditkortsutgivare ger Länsförsäkringar Kreditkort dig en kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med kortet. Den gäller även för din familj som bor på samma adress som dig. Även barn under 18 år som inte är folkbokförda på adressen är skyddade. Försäkringen omfattar följande:

En annan försäkring som ingår är ett köpskydd. Det gäller både i butik och på internet när du handlar varor med Länsförsäkringar Kreditkort. Försäkringen gäller när butiken inte vill ta ansvar vilket betyder att du alltid måste kontakta butiken du handlat i först. Det speciella med den här försäkringen är att det inte finns en övre beloppsgräns på ersättningen du kan få. Dessutom gäller den vid köp utanför Sverige och i utländska webbutiker. Till exempel kan försäkringen gälla om:

Länsförsäkringar kreditkort försäkringar

Resefördelar

Förutom reseförsäkringen som är en fördel när du bokar resa så finns en den andra nämnvärda fördelar med det här kreditkortet. När du är på resa utomlands är det vanligt att behöva ta ut kontanter. Ofta tar kreditkortsutgivare ut avgifter för kontantuttag både i Sverige och i utlandet. Länsförsäkringar ger dig kostnadsfria uttag både i Sverige och i andra länder inom EU. Utanför EU behöver du däremot betala en liten kostnad för uttag på 35 kronor per tillfälle. Vilket fortfarande är billigare än de flesta kreditkort som kan ha en uttagsavgift på upp mot 4% av uttaget. Även valutaväxlingspåslag är en låg kostnad med Länsförsäkringar Kreditkort. Du betalar 1,5% på valutakursen med det här kortet. En avgift som ofta ligger uppe på 2% hos andra kort.

Länsförsäkringar Kreditkort Bonus

Det finns dessvärre ingen bonus med Länsförsäkringar Kreditkort. Det här är kortets svaga sida. Däremot finns en del rabatter att ta del av. För att se alla aktuella erbjudanden kan du gå in på Länsförsäkringars hemsida eller i appen. Till exempel kan det handla om skadeförebyggande produkter som brandsläckare. Du får också hyra bil billigare hos Avis.

Passar Länsförsäkringar Kreditkort mig?

Det här kreditkortet passar den som redan är kund hos Länsförsäkringar i och med att du behöver vara kund för att få ansöka om kortet. Kortet är bra för dig som vill ha extra flexibilitet i vardagen. Istället för ett buffertkonto kan du använda kreditkortet som buffert och investera pengarna så att de växer. Dessutom är kortet ett bra resekort tack vare ett lågt valutapåslag och kostnadsfria uttag i bankomater.

Vanliga frågor om Länsförsäkringar Kreditkort

Kan jag få e-faktura?

Ja, genom att logga in på “mina sidor” kan du lätt ansöka om e-faktura.

Kan jag sätta in pengar på kortet i förväg?

Ja, det kan du göra genom att använda OCR och bankgironummer från din senaste faktura. Pengarna kommer in på kortet inom 2-3 bankdagar.

Kan jag spärra kortet för internetköp?

Ja, via mina sidor eller i appen kan du spärra kortet för internetköp och/eller köp i andra länder än det du befinner dig i.


Lämna din åsikt!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *