Apple Card lanseras i USA

Nu har Apple Card lanserats i USA och vi är riktigt nyfikna på hur konsumenterna kommer att bemöta kreditkortet. Vi tipsar alltid om nyheter på marknaden och vill du hitta det bästa kreditkortet så är det oss du borde vända dig till. Apple siktar på att ytterligare förenkla vardagen för dem som använder företagets produkter och tjänster i vardagen, och tittar man på beskrivningen av Apple Card så verkar det lovande. Om du använder Apples produkter så har du någonting att se fram emot, vi väntar med spänning på att kortet lanseras i Sverige.

Apple Card – Apples egna kreditkort

Tidigare i år fick anställda hos Apple möjligheten att börja använda de första korten och nu i augusti släpptes de första till konsumenterna i USA. Det fysiska kreditkortet är sammankopplat med ett virtuellt kort som lagras på din Apple-enhet. Den som använder Apple Card får tillgång till en rad olika verktyg som bland annat är tänkta att ge konsumenterna insikter om köpbeteende. Kreditkorten tillverkas av titanium och uppgifterna från alla inköp sparas i appen på användarens Apple-enheter.

Om Apple Card

Apple Card är utvecklat för att i första hand fungera med Apple Pay, den mobila betaltjänsten som lanserades i Sverige under hösten 2017. Har du en iPhone kan du enkelt använda denna betalningsmetod i många butiker och i App Store. När vi nu snart kommer att kunna använda tjänsten tillsammans med det nya Apple Card blir det ännu enklare och smidigare att sköta betalningar. Om du besöker en butik som inte accepterar Apple Pay så är det bara att ta fram kreditkortet och betala som med vilket kreditkort som helst. Du får till och med en bonus på alla köp, något som vi går in på mer utförligt senare.

Kreditkortet Apple Card är dels ett fysiskt kort du kan ha med dig i plånboken och dels en app som du har tillgång till på mobilen. Inga fasta avgifter tas ut för kortet och det är mycket enkelt att beställa det genom appen Wallet, som ingår i standarduppsättningen av appar på iPhone, iPad och Mac-datorer. Ansökan fungerar precis som vid ansökan om andra kreditkort men processen är oerhört smidig.

Apple Cards bonus

Med Apple Card får användaren ta del av ett förmånligt bonusprogram med cashback på alla köp. Programmet kallas Daily Cash och det ger olika mycket cashback beroende på vilken typ av köp det gäller. Mest bonus får användaren vid köp av Apples egna produkter och tjänster men programmet täcker in samtliga köp gjorda med kortet. Nedan ser du vilken bonus som gäller för olika inköp. Bonuspengarna fylls på i Wallet-appen där de kan användas samma dag, de fylls på allt eftersom och inte periodvis.